Ua Mana'o le Malo o Peretania ia Fa'ailoga EV e Avea ma 'Fa'ailoga Peretania'

Ua faailoa mai e le Failautusi o Felauaiga Grant Shapps lona manao e fai se tulaga tau taavale eletise a Peretania lea e avea ma "mea iloga ma iloagofie e pei o le pusa telefoni a Peretania".I lana tautalaga i lenei vaiaso, na taʻua ai e Shapps o le a faʻaalia le tau fou i le COP26 climate summit i Glasgow ia Novema.

Ua faʻamaonia e le Matagaluega o Felauaiga (DfT) le tofiaina o le Royal College of Art (RCA) ma le PA Consulting e fesoasoani i le tuʻuina atu o se "faʻailoga iloga a Peretania".E iai le fa'amoemoe o le fa'aulufaleina o le mamanu ua mae'a e mafai ai ona "sili atu ona iloagofie" togitogiga mo aveta'avale ma fesoasoani i le "fa'alauiloa" o ta'avale eletise (EV).

Ina ua faʻaalia e le malo le mamanu fou i le COP26, fai mai o le a valaʻau atu foi i isi malo e "faʻavave" a latou suiga i taavale eletise.Fai mai e faapea, faatasi ai ma le aveesea o le koale ma le taofia o le faaleagaina o vaomatua, o le a “taua” i le faatumauina o le mafanafana i le 1.5°C.

O iinei i Peretania, o loʻo faʻatupulaia le manaʻoga mo taʻavale eletise.O fa'amaumauga lata mai a le Sosaiete a le aufaioloa ma le aufaioloa (SMMT) o lo'o fa'aalia ai le silia ma le 85,000 ta'avale eletise fou na fa'amauina i le fitu masina muamua o le 2021. O lo'o si'itia lea mai le na'o le 39,000 i le vaitaimi lava e tasi i le tausaga talu ai.

O se taunuuga, o taavale eletise na mitamita i le 8.1-pasene sea o le maketi taavale fou i le afa muamua o le 2021. I le faatusatusaga, o le maketi i le afa muamua o le 2020 na tu i le na o le 4.7 pasene.Ma afai e te faʻapipiʻiina taavale faʻapipiʻi faʻapipiʻi, lea e mafai ona ave mamao i luga o le eletise naʻo ia, o le maketi o maketi e oʻo atu i le 12.5 pasene.

Fai mai le Failautusi o Fela'uaiga Grant Shapps, na ia fa'amoemoe o le a fesoasoani ia vaega fou e fa'amalosia ai aveta'avale i ta'avale eletise.

"O le mamanu sili ona lelei e faia se sao taua i le lagolagoina o la tatou suiga i le leai o se emission taʻavale, o le mea lea ou te manaʻo ai e vaʻai i vaega tau le EV e faʻamaonia ma iloagofie e pei o le pusa telefoni a Peretania, pasi a Lonetona poʻo le taavale uliuli," o lana tala lea."I lalo ifo o le tolu masina e alu ai seia oʻo i le COP26, matou te faʻaauau pea ona tuʻuina Peretania i luma o le mamanu, gaosiga ma le faʻaogaina o taavale e leai ni faʻamalama ma latou faʻaogaina mea tetele, aʻo matou fausiaina i tua ma valaʻau atu i atunuu i le lalolagi atoa ina ia tutusa. faatelevave le suiga i taavale eletise.”

I le taimi nei, o Clive Grinyer, o le ulu o le auʻaunaga i le RCA, na fai mai o le tau fou o le a "faʻaaogaina, matagofie ma aofia ai", fatuina se "aafiaga sili" mo tagata faʻaoga.

“O se avanoa lenei e lagolago ai le mamanu o se ata i le lumanai o le a avea ma vaega o a tatou aganuu a le atunuu a o tatou agai atu i se lumanai gafataulimaina,” o lana faaaliga lea."O le RCA sa taulamua i le faʻatulagaina oa tatou oloa, feʻaveaʻi ma auaunaga mo le 180 tausaga talu ai.Matou te fiafia i le faia o se sao i le mamanu o le aofaʻi o auaunaga faʻapitoa e faʻamautinoa ai se faʻaoga faʻaoga, matagofie ma faʻatasi ai ma se faʻataʻitaʻiga sili ona lelei mo tagata uma.


Taimi meli: Aukuso-28-2021