Fa'afefea ona fai e Peretania le pule pe a o'o mai i EV

O le va'aiga 2030 o le "ave'esea o fa'atonuga tetele e pei o se va'aiga ma o se papupuni moni i le vaetamaina o EVs".Fa'amatalaga lelei o le misiona: siaki.

£ 1.6B ($2.1B) ua tu'uina atu i luga o feso'otaiga a le UK, ma le fa'amoemoe e o'o atu i le 300,000 tagata lautele i le 2030, 10x i le taimi nei.

Tulaga fa'aletulafono (tulafono) ua fa'atulaga mo fa'alapotopotoga e fa'atonuina:
1. Latou te manaʻomia le ausia o le 99% tulaga faʻalagolago mo le 50kW+ chargers i le 2024. (uptime!)
2. Fa'aaoga se 'fuafuaga totogi tasi' fou ina ia mafai ai e tagata ona fa'atusatusa tau i luga o feso'otaiga.
3. Fa'ata'atia auala totogi mo le fa'atonuina, ina ia le tau fa'aogaina e tagata le tele o polokalama.
4. E mana'omia e tagata le maua o le fesoasoani ma le lagolago pe a iai ni fa'afitauli i le uta.
5. O le a tatala uma faʻamatalaga tau totogi, o le a mafai e tagata ona suʻeina sili atu ona faigofie.

O le lagolago taua na taula'i atu ia i latou e leai se avanoa e paka ai taavale i fafo atu o le alatele, ma i luga ole totogi vave mo malaga umi.

£ 500M mo tagata lautele, e aofia ai le £450M i le LEVI tupe e faʻaleleia ai galuega faʻapitoa e pei o EV hubs ma luga o le auala.O loʻo ou fuafua e vaʻavaʻai i galuega faʻapipiʻi eseese i luga o le alatele e le o toe mamao e aʻoaʻoina, le tele o mea fou na ou vaʻaia i Peretania.

Tautoga e foia so'o se pa puipui e ono iai i vaega tumaoti, e pei o pulega fa'apitonu'u o le tuai o fa'atagaga o fuafuaga & maualuga tau feso'ota'iga.

"O le faiga faavae a le Malo e mo le faʻalauiloaina o maketi" ma o isi faʻamatalaga i luga o le lipoti o loʻo faʻamalamalama manino ai o le infra strategy e faʻalagolago tele i taʻitaʻi tumaoti e tatau ona faʻaogaina fesoʻotaʻiga totogi ma faʻalauteleina i le fesoasoani (ma tulafono) a le malo. .

E le gata i lea, o pulega faʻalotoifale e foliga mai o loʻo faʻamalosia ma vaʻaia o le taʻitaʻiga o le polokalame, aemaise lava e ala i le Local EV Infrastructure Fund.

I le taimi nei, ua faia e le bp pulse se gaioiga tele ma faʻasalalau lana lava £ 1B ($1.31B) tupe faʻaalu i le atinaʻeina o le fesoʻotaʻiga mo le isi 10 tausaga, lea na faʻasoa fiafia e le malo faʻatasi ma lana lava fuafuaga faʻapitoa.Lelei le maketiina?

O lea la ua oo mai uma i le faatinoga.


Taimi meli: Iuni-02-2022