Ua Fautuaina e Peretania le Tulafono e Ta'e EV Totogi Fale i Itula Tulaga

O le a amata faamamaluina i le tausaga a sau, o se tulafono fou o loʻo faʻamoemoe e puipuia le faʻasologa mai le mamafa tele;e le fa'atatau i tagata fa'atau a le malo, peita'i.

Ua fuafua le Malo o Peretania e pasia se tulafono e vaʻaia ai le tapeina o uta eletise i fale ma fale faigaluega i taimi maualuga e aloese ai mai le pe.

Na fa’ailoa e le Failautusi o Fela’uaiga Grant Shapps, o le tulafono ua tu’uina atu o lo’o fa’ailoa mai ai, o lo’o fa’apipi’i atu i totonu o fale po’o fale faigaluega, e le mafai ona fa’aogaina mo le iva itula i le aso, ina ia ‘alofia ai le soona mamafa o le eletise a le atunu’u.

E oʻo mai ia Me 30, 2022, o loʻo faʻapipiʻiina fale fou ma fale faigaluega e tatau ona avea ma "atamai" o loʻo fesoʻotaʻi i luga ole initaneti ma mafai ona faʻaaogaina seti e faʻatapulaʻa ai lo latou gafatia e galue mai le 8 i le 11 i le taeao ma le 4 i le afiafi i le 10 i le afiafi.Ae ui i lea, e mafai e tagata faʻaoga o loʻo faʻaogaina fale e mafai ona faʻamalo le seti muamua pe a manaʻomia, e ui lava e le o manino pe faʻafia ona mafai ona latou faia lena mea.

I le faaopoopo atu i le iva itula i le aso ole taimi malolo, o le a mafai e le pulega ona tuʻuina atu se "faʻatuai faʻafuaseʻi" o le 30 minute i luga o taʻavale taʻitasi i nisi vaega e puipuia ai faʻamaʻi faʻapipiʻi i isi taimi.

E talitonu le malo o Peretania o nei faiga o le a fesoasoani e aloese ai mai le tuʻuina o le eletise i lalo o le faʻalavelave i taimi o le maualuga o manaʻoga, e ono taofia ai le pe.E tuusaunoaina ia uta lautele ma vave i luga o alatele ma A-auala, e ui i lea.

O atugaluga a le Matagaluega mo Felauaiga ua faamaonia e ala i le taumatematega o le 14 miliona taavale eletise o le a i luga o le alatele i le 2030. Pe a tele naua taavale afi o le a faʻapipiʻiina i le fale pe a maeʻa ona taunuʻu mai tagata faigaluega i le va o le 5 i le afiafi ma le 7 i le afiafi, o le a tuʻu le grid. i lalo o le mamafa tele.

E finau le malo e faapea o le tulafono fou e mafai foi ona fesoasoani i avetaavale o taavale eletise e sefe ai tupe e ala i le unaʻiina o latou e totogi a latou EV i itula e le masani ai i le po, pe a ofo mai e le tele o kamupani eletise le "Economy 7" tau eletise e mamao i lalo ole 17p ($0.23). i le kWh tau averesi.

I le lumanaʻi, o le Vehicle-to-Grid (V2G) tekinolosi e faʻamoemoeina foi e faʻaitiitia ai faʻalavelave i luga o le laina faʻatasi ma V2G-compatible smart chargers.O le fa'atonuina o le lua e mafai ai e EV ona fa'atumu avanoa i le malosi pe a maualuga le mana'oga ona toe toso mai lea o le mana pe a matua maualalo le mana'oga.


Taimi meli: Sep-30-2021