E le'i osooso le Maketi a Iapani, Tele EV Charger e seasea fa'aaogaina

O Iapani o se tasi o atunuu na vave i le taaloga EV, i le faʻalauiloaina o le Mitsubishi i-MIEV ma le Nissan LEAF i le silia ma le sefulu tausaga talu ai.

 

O taʻavale na lagolagoina e faʻamalosi, ma le taʻavaleina o AC charging points ma DC fast chargers o loʻo faʻaogaina le Iapani CHAdeMO standard (mo le tele o tausaga o loʻo salalau le tulaga i le lalolagi atoa, e aofia ai i Europa ma Amerika i Matu).O le tele o le faʻaogaina o le CHAdeMO chargers, e ala i le maualuga o fesoasoani a le malo, na faʻatagaina ai Iapani e faʻateleina le numera o faʻatau vave i le 7,000 i le 2016.

 

I le taimi muamua, o Iapani o se tasi o maketi faʻatau atu taʻavale eletise uma ma i luga o pepa, sa foliga lelei mea uma.Ae ui i lea, i le gasologa o tausaga, e leʻi tele se alualu i luma i tulaga o faʻatau ma Iapani ua avea nei ma maketi BEV laʻititi.

 

O le tele o pisinisi, e aofia ai Toyota, sa matua le fiafia i taavale eletise, ae o le Nissan ma le Mitsubishi's EV na vaivai.

 

Ua tolu tausaga talu ai, na manino mai ai o le faʻaogaina o le faʻaogaina o atinaʻe e maualalo, ona e maualalo le faʻatauga o le EV.

 

Ma o lea ua tatou i ai i le ogatotonu o le 2021, faitau le lipoti a Bloomberg e faapea "E le lava Iapani EV mo ana EV chargers."O le numera o togitogiga na faʻaititia moni mai le 30,300 i le 2020 i le 29,200 i le taimi nei (e aofia ai le 7,700 CHAdeMO chargers).

 

“Ina ua uma ona ofoina atu fesoasoani i le tau o le 100 piliona yen ($911 miliona) i le tausaga faaletupe 2012 e fausia ai nofoaga e tau ai uta ma faaosofia ai le faaaogaina o le EV, na sologa lelei pou.

 

I le taimi nei, i le na o le 1 pasene le faʻaogaina o le EV, o loʻo i ai i le atunuʻu le faitau selau o pou tuai e le o faʻaaogaina ae o isi (e tusa ma le valu tausaga le umi o le ola) o loʻo aveese atoa mai le tautua.

 

O se ata faanoanoa tele lena o le eletise i Iapani, ae e le tatau ona faapena le lumanaʻi.Faatasi ai ma le alualu i luma faʻapitoa ma le tele o fale gaosi oloa o loʻo teu faʻafaigaluegaina a latou uluai taavale eletise, BEV o le a faʻalauteleina i lenei sefulu tausaga.

 

Na misia e le au gaosi Iapani le avanoa e tasi i le selau tausaga e taʻimua ai le suiga i taavale eletise uma (e ese mai Nissan, lea na faʻavaivaia ina ua maeʻa le tuleia muamua).

 

O le mea e malie ai, o loʻo i ai i le atunuʻu le faʻamoemoe e faʻapipiʻi le 150,000 togitogiga i le 2030, ae lapatai mai le Peresetene Toyota Akio Toyoda e aua neʻi faia ni sini faʻapitoa:

 

"Ou te manaʻo e aloese mai le faʻapipiʻiina o le sini.Afai o le numera o iunite e na o le pau lea o le sini, ona faʻapipiʻi lea o iunite i soʻo se mea e foliga mai e mafai ai, e mafua ai le maualalo o le faʻaogaina o fua faatatau ma, mulimuli ane, maualalo le maualuga o le faigofie.


Taimi meli: Sep-03-2021