Ole Ford ole a alu uma ile eletise ile 2030

Faatasi ai ma le tele o atunuu Europa o loʻo faʻamalosia le faʻasaina o le faʻatau atu o taavale afi afi fou i totonu, o le tele o tagata gaosi oloa o loʻo fuafua e fai le suiga i le eletise.O le faʻasalalauga a Ford e sau pe a uma le fiafia o Jaguar ma Bentley. 

E oo atu i le 2026 ua fuafua le Ford e maua ni eletise eletise o ana faʻataʻitaʻiga uma.O se vaega lea o lana tautoga e na o le faatauina atu o taavale eletise i Europa i le 2030. O loʻo taʻua ai e oʻo atu i le 2026, o ana taavale pasese uma i Europa o le a uma-eletise poʻo plug-in hybrid.

Fai mai Ford o le a faʻaalu le $ 1bn (£ 720m) faʻafouina lona falegaosimea i Cologne.O le fa'amoemoe o le tu'uina atu lea o lana ulua'i ta'avale eletise-maketi fa'a-Europa i le 2023.

Ole laina ole taavale faapisinisi a Ford i Europa ole a 100% leai foi e mafai ona maua ile 2024. O lona uiga o le 100% o taavale faʻataʻitaʻiga o le a maua uma le eletise poʻo le plug-in hybrid option.O le lua vaetolu o le fa'atauga o ta'avale fa'apisinisi a Ford e fa'amoemoe e fa'a-eletise uma pe fa'apipi'i fa'apipi'i i le 2030.

 

ford-eletisi-2030

 

O lenei tala e oʻo mai ina ua uma ona lipotia e Ford, i le kuata lona fa o le 2020, se toe foʻi mai i tupe mama i Europa.Na faʻailoa mai o loʻo faʻatupeina a itiiti ifo ma le $22 piliona i le lalolagi atoa i le eletise e oʻo atu i le 2025, toeititi faaluaina fuafuaga a le kamupani muamua a le EV.

"Na matou toe faʻaleleia lelei Ford o Europa ma toe foʻi atu i tupe mama i le kuata lona fa o le 2020. O lenei ua matou molia i se lumanaʻi eletise uma i Europa faʻatasi ai ma taʻavale fou faʻaalia ma se faʻaogaina o tagata faʻatau fesoʻotaʻiga i le lalolagi," o le tala lea a Stuart Rowley, peresitene, Ford o Europa.

 

 


Taimi meli: Mati-03-2021