Kalefonia e teu fa'afaigaluegaina le $1.4B I le EV Charging and Hydrogen Stations

O Kalefonia o le taʻitaʻi e le faʻamaoniaina o le atunuʻu pe a oʻo mai i le faʻaaogaina o le EV ma atinaʻe, ma e le o fuafua le setete e malolo i ana laurel mo le lumanaʻi, e ese mai ai.

Na faʻamaonia e le Komisi o Malosiaga Kalefonia (CEC) se fuafuaga e tolu tausaga e $1.4 piliona mo le leai o se faʻaosoina o felauaiga ma gaosiga e fesoasoani i le Golden State e ausia ana sini 2025 eletise faʻaalu ma le faʻaaogaina o le hydrogen.

O le aso 15 o Novema, ua fa'ailoa mai ai le fuafuaga e tapunia ai le avanoa e fa'atupe ai e fa'avavevave ai le fausia o aseta tetele a Kalefonia.O tupe fa'afaigaluega e lagolagoina ai le fa'atonuga a le Kovana Gavin Newsom e fa'ate'a le fa'atauina atu o ta'avale pasese fou e fa'aaogaina le penisini i le 2035.

I se fa'asalalauga fa'asalalau, o lo'o ta'ua ai e le CEC o le Fa'afouina o Fuafuaga Fa'afaigaluega mo le 2021-2023 e fa'aono fa'aono le paketi a le Polokalama Femalagaa'i Mama, e aofia ai le $1.1 piliona mai le tala o le tupe a le setete 2021-2022 fa'aopoopo i le $238 miliona o totoe i tupe o le polokalame.

O le taula'i atu i le fausia o aseta a le ZEV, o le fuafuaga e tu'uina atu le lata i le 80% o le fa'atupega o lo'o avanoa i nofoaga e fa'atauina ai po'o le fa'atumuina o le hydrogen.O tupe teufaafaigaluega o loʻo tuʻufaʻatasia i le amataga o le faʻagasologa, e fesoasoani ai "ia mautinoa o le faʻaaogaina lautele o ZEV e le faʻalavelaveina ona o le leai o ni atinaʻe."

O le fuafuaga foi e ave le faamuamua i galuega tetele ma le mamafa.E aofia ai le faatupeina o galuega tetele mo pasi aoga e 1,000 e leai ni emisi, 1,000 pasi e leai ni emisi, ma le 1,150 o loli e leai ni emisi, o ia mea uma ua manatu e tatau e faaitiitia ai le faaleagaina o le ea i nuu pito i luma.

I totonu o le setete ZEV gaosiga, aʻoaʻoga ma le atinaʻeina o tagata faigaluega, faʻapea foʻi ma le gaosiga o suauʻu latalata ma leai, e lagolagoina foi e le fuafuaga.

Fai mai le CEC o tupe o le a tufatufa atu i poloketi e ala i le fefiloi o faʻatauvaʻa faʻatupeina faʻatupega ma maliega faʻatupeina tuusaʻo.O le fa'amoemoe o le tu'uina atu lea o le itiiti ifo i le 50 pasene o tupe i galuega fa'atino e manuia ai tagata o lo'o fa'amuamua, e aofia ai ma alalafaga maualalo ma le tagolima.

Ole va'aiga lea ole Fa'afouga Fuafuaga Fa'afaigaluega a Kalefonia 2021-2023:

$314 miliona mo le fa'amomoliina o taavale eletise
$690 miliona mo galuega tetele a le ZEV (maa-eletise ma le hydrogen)
$77 miliona mo aseta fa'asu'u hydrogen
$25 miliona mo le gaosiga ma le tu'uina atu o suau'u e leai ma latalata i le zero-carbon
$244 miliona mo le gaosiga o le ZEV
$15 miliona mo aʻoaʻoga ma atinaʻe tagata faigaluega


Taimi meli: Tes-31-2021