BP: Ua Toeititi lava Fa'aola Tupe Fa'atosina Fa'apei o Pumu Suau'u

Faʻafetai i le televave o le faʻatupulaia o le maketi o taavale eletise, o le pisinisi faʻapipiʻi vave e maua ai le tele o tupe maua.

Na taʻu atu e le ulu o tagata faatau ma oloa a le BP, Emma Delaney, i Reuters, o le malosi ma le faatupulaia o manaoga (e aofia ai le 45% o le siitaga i le Q3 2021 vs Q2 2021) ua aumaia ai tupe mama o tau vave latalata i pamu suauu.

"Afai ou te mafaufau e uiga i se tane suauʻu faʻasaga i se totogi vave, ua tatou latalata atu i se nofoaga e sili atu ai le faʻavae pisinisi i luga o le totogi vave nai lo le suauu,"

Ose tala mata'ina e toetoe lava a tutusa le aoga o tau fa'atau vave e pei o pamu suauu.O se taunuuga faʻamoemoeina o nai mea taua, e aofia ai le maualuga o le eletise, le tele o faleoloa i le nofoaga, ma le maualuga o le numera o taavale e mafai foi ona talia le malosi maualuga ma maua ai maa tetele.

I se isi faaupuga, o loʻo faʻatau e tagata faʻatau le tele o le malosi ma vave, lea e faʻaleleia ai le tamaoaiga o se nofoaga faʻapipiʻi.Faatasi ai ma le faʻateleina o le numera o nofoaga faʻapipiʻi, faʻapea foʻi ma le tau o fesoʻotaʻiga i le nofoaga e pa'ū.

O le taimi lava e matauina ai e le aufaipisinisi ma le aufaipisinisi o loʻo faʻapipiʻiina mea tetele e aoga ma faʻamaonia i le lumanaʻi, e mafai ona tatou faʻamoemoeina se faʻavavevave tele i lenei vaega.

O le faʻatupeina o pisinisi i lona atoaga e leʻi manuia, aua o le taimi nei - i le faʻalauteleina o le vaega - e manaʻomia ai ni tupe faʻafaigaluega maualuga.E tusa ai ma le tusiga, o le a tumau pea faapena seia oʻo i le 2025:

"O le vaega e le o faʻamoemoe e faʻatupuina tupe mama aʻo leʻi oʻo i le 2025 ae i luga o le faʻavae, o le BP's fast battery charging points, lea e mafai ona toe faʻatumuina se maa i totonu o minute, ua latalata i tulaga latou te vaʻaia mai le faʻatumuina o penisini."

O le BP o loʻo taulaʻi faʻapitoa i luga ole DC faʻapipiʻi vave faʻapipiʻi (nai lo le AC charging points) ma se fuafuaga e maua 70,000 points o ituaiga eseese i le 2030 (mai le 11,000 i aso nei).

“Ua matou faia se filifiliga e alu i le saoasaoa maualuga, i luga o le alu e molia - nai lo lemu lemu o le pou mo se faataitaiga,”

 


Taimi meli: Ian-22-2022